Tarwebloem T65

Tarwebloem T65, pure bloem zonder toevoegingen voor artisanale toepassingen als desembrood. Tarwebloem T65 is een bloem voor zeer soepele deegverwerking van diverse artisanale broodsoorten.  

Tarwebloem T65 in combinatie met desem geeft degen met een mooi vloeiend karakter. Samen met een lang fermentatieproces resulteert dit in rustieke broodsoorten met een mooie grove kruim, zeer dunne krokante korst en een eerlijke volle smaak. Precies waar desem voor staat.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Desembroodjes

Tarwebloem T65 100 %
Desem 15 %
Olijfolie 1 %
Zout 2 %
Gist 0,5 %
Water 63 – 68 %

Werkwijze Dag 1

• Start met 2/3 van het water en voeg de rest later toe.
• Kneden tot een mooi, soepel deeg.
• Deegtemperatuur 25 ºC.
• Laat het deeg in een licht ingeoliede bak ca. 90 min. rijzen.
• Deeg voorzichtig oprekken en vouwen, niet ontgassen.
• Laat het deeg nu ca. 30 min. rijzen.
• Deegstuk van 240 g of 480 g licht opmaken, niet ontgassen.
• Tussen kleedjes op de plaat leggen.
• 45 min. los laten komen.
• 45 min in koeling laten aandrogen en daarna afdekken.

Dag 2

• Uit de koeling halen en op inschietapparaat leggen.
• Steving afbakken.
• Door de hoge vochtigheid van het deeg zal het brood wat sneller weer zacht worden.