Spelt Pops Naturel

Spelt Pops Naturel zijn gepofte speltkorrels. Spelt Pops Naturel worden in de bakkerijsector hoofdzakelijk ingezet als ingrediënt van speltrepen.

Spelt is een oergraan dat ver voor de jaartelling werd verbouwd. Rond 1600 verloor spelt aan populariteit en werd verdrongen door tarwe.

Spelt groeit op schrale grond en heeft, dankzij haar goed resistentie tegen ziekten, geen pesticidebestrijding nodig, waarmee spelt aan het eind van de vorige eeuw met name voor de biologische sector weer erg in trek kwam.

Over spelt is veel gezegd, maar weinig wetenschappelijk aangetoond. De voedingswaarden van spelt zijn gemiddeld genomen gelijk aan die van tarwe. Daarnaast zijn de gluten van spelt niet zodanig anders dan die van tarwe, dat hiermee de waargenomen eigenschappen bewezen of verklaard kunnen worden. Toch is er een groep mensen die beter reageert op spelt dan op tarwe, waarmee spelt een vaste plek in het broodassortiment heeft veroverd.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Speltrepen

Stap 1
Spelt Pops 400 g
Zonnebloempitten 200 g
Pompoenpitten 100 g
Sesamzaad 100 g

 

Stap 2
Glucosestroop 250 g
Roomboter 175 g
Cuba Honing 150 g
Castor Melis 100 g

 

Stap 3
Diverse soorten gedroogd fruit 300 g
Evt. gezouten pinda’s of hazelnoten 150 g


Werkwijze

• Ingrediënten van stap 1, 15 min. roosteren op 150 ºC.
• Ingrediënten van stap 2, doorkokenen de geroosterede ingrediënten van stap 1 en de ingrediënten van stap 3 toevoegen.
• Stort het geheel op een bakplaat van 60 x 40 cm en rol deze aan met een rolstok.
• Bakken in ca. 15 min. op 150 ºC.
• Goed af laten koelen en in het gewenste formaat snijden.