BIO Roggebloem

BIO Roggebloem 00 is een roggebloem gewonnen door reinigen, malen en zeven van biologische kwaliteitsrogge. BIO Roggebloem wordt veel al ingezet voor de bereiding van ontbijtkoek.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Biologische Gronddeeg

BIO Roggebloem 100 %
BIO Koekzoet 80 %
BIO Oude koek 10 %
Water ca. 45 %


Gronddeeg

•  BIO Koekzoet, BIO oude koek en water aan de kook brengen.
•  Kooksel door de gezeefde BIO Roggebloem draaien tot een soepel samenhangend gronddeeg.
•  Deegtemperatuur ca. 65 ºC.
•  Gronddeeg op platen uitdrukken en af laten koelen.
•  Dun afstrijken met olie.
•  Afgekoeld deeg afdekken om uitdroging te voorkomen.
•  Deegrust 24 uur op 10 – 15 ºC.

Recept Biologische Ontbijtkoek

BIO Gronddeeg 100 %
BIO Koekzoet 15 %
BIO Koekkruiden 1,5 %
Azijn 1 %
Karam 1 %
Vulkaan 0,6 %

Bakken

•  BIO Gronddeeg, BIO Koekzoet en Azijn mengen.
•  Gezeefde BIO Koekkruiden goed doordraaien.
•  Gezeefde Karam en Vulkaan goed doordraaien.
•  Alles mengen tot homogeen deeg, niet te lang.
(Goed bijkrabben met natte krabber)
•  Deegverdelen over koekbak met natte handen.
•  Afstrijken met koffiemelk.
•  Bakken in ca. 60 min op 200 ºC > 170 ºC.
•  Afgekoeld deeg op gewenste maat snijden en inpakken.