Tarwevlokken

Tarwevlokken zijn gestoomde, gewalste en gezeefde tarwekorrels. Tarwevlokken worden in de bakkerijsector hoofdzakelijk ingezet als ingrediënt van een meergranenmix of als decoratiemiddel.

Tarwe wordt in Europa ingedeeld in drie kwaliteitstypen. A, B en E Tarwe, die zich voornamelijk onderscheiden in eiwitkwaliteit  Van deze kwaliteitstypen kunnen alle gewenste meel- en bloemsoorten gemelangeerd worden.

In Nederland wordt voor het bakken van brood voornamelijk meel en bloem gemalen van Duitse tarwe. Duitse tarwe heeft namelijk een betere kwaliteit dan Nederlandse Tarwe.

De meeste tarwe wordt verbouwd in China en India, maar zij hebben ook een grote consumptie en produceren daarom voornamelijk voor zichzelf.

Tarwe zeer gezond en bevat veel vitaminen als B1, B2, B6 en E, maar ook mineralen als calcium, fosfor, kalium en zink.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel