Tarwebloem 405

Tarwebloem 405 is een tarwebloem met een laag asgehalte, wat resulteert in een zeer blanke kruim. Tarwebloem 405 wordt toegepast voor de bereiding van brood, allochtone broodsoorten, pizzabodem, strooibloem en banketproducten. 

Tarwebloem 405 is een tolerantie bloem en geeft een uitstekende malsheid en mooi blanke kruim resultaten. Enkele eigenschappen van bloem en meel die continu door onze proefbakkerij en laboratorium bewaakt worden. Deze kwaliteitscontroles, ons BRC en RiskPlaza certificaat verzekeren u van hoogwaardige constante producten, die voldoen aan de strengste kwaliteitseisen.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Turksbrood

Tarwebloem 405 100 %
Gist 2 %
Zout 1,5 %
Water ca. 56 %


Werkwijze

•  Grondstoffen tot een mooi soepel deeg kneden.
•  Deegtemperatuur 27 ºC.
•  Afwegen en opbollen.
•  Bolrijs ca. 20 min.
•  Opmaken en op bakplaat leggen.
•  Narijs ca. 70 min.
•  Enkele malen met de vingers indrukken.
•  Bakken met veel stoom in ca. 18 min.
•  5 min. voor einde baktijd, stoomschuif open zetten.