Diamant Patent

Diamant Patent, specialiteit onbehandelde bloem voor oliebollen. Type 74, pure bloem zonder toevoegingen, met straffe eiwitten, die na intesieve kneding zorgen voor een samenhangend, soepel en elastisch deeg.

Diamant Patent wordt veelal ingezet voor het maken van oliebollen, waarbij het ambachtelijke recept wordt gehanteerd. Diamant Patent is tevens een artisanale bloem voor luxe gevuld of ongevuld desembrood.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Met vriendelijke groet,

Holland Meel

Recept Oliebollen

Diamant Patent 100 %
Kleinbroodpoeder 6 %
Vruchtenbroodpoeder 2 %
Kristalsuiker 1,5 %
Zout 2 %
Gist 7 %
Water ca. 90 %

 

Vulling
Krenten 20 %
Rozijnen 10 %


Werkwijze

• Gist oplossen in lauw water ca. 35 ºC.
• Grondstoffen toevoegen en mengen tot een mooi beslag.
• Deegtemperatuur 30 ºC.
• Vulling doorroeren.

Handmatig
• Voorrijs 20 min.
• Doorslaan
• Narijs 10 min.

Dosseer
• Rijs 30 min.
• Doorslaan
• Beslag in trechter gieten.

Vervolg
• Volgerezen beslag frituren op max. 175 ºC.
• Baktijd 6 – 8 min.