Zeeuwse Bloem

Zeeuwse Bloem is een tarwebloem gewonnen door reinigen, malen en zeven van zachte tarwe. Zeeuwse Bloem wordt voornamelijk toepast voor de bereiding van banketproducten. 

Zeeuwse Bloem kenmerkt zich door haar lage eiwit gehalte en  vloeiende karakter. Enkele eigenschappen van bloem en meel die continu door onze proefbakkerij en laboratorium bewaakt worden. Deze kwaliteitscontroles, ons BRC en RiskPlaza certificaat verzekeren u van hoogwaardige constante producten, die voldoen aan de strengste kwaliteitseisen.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Speculaas

Zeeuwse Bloem 100 %
Roomboter 48 %
Bruine Basterd Suiker 30 %
Blanke Basterd Suiker 28 %
Koekkruimels 10 %
Speculaaskruiden 5 %
Citroenrasp 2 %
Koolzuur 1,5 %
Zout 1 %
Karnemelk 12%


Werkwijze

• Maak van bovengenoemde grondstoffen een zetdeeg.
• Uitrollen op 10 mm.
• Deegplakken op gewenste maat snijden.
• Decoreren met amandelschaafsel en suikernips.
• Bakken in ca. 25 min. op 175 ºC.