Volkorenmeel XL

Volkorenmeel XL is een hoogwaardig volkorenmeel met straffe eiwitten, uitstekende draagkracht en soepele droge deegverwerking.  Volkorenmeel XL wordt voornamelijk toegepast voor de bereiding van luxe volkorenbrood. 

Volkorenmeel XL heeft een hoge wateropname en geeft een uitstekende malsheid en hoog volume. Enkele eigenschappen van bloem en meel die continu door onze proefbakkerij en laboratorium bewaakt worden. Deze kwaliteitscontroles, ons BRC en RiskPlaza certificaat verzekeren u van hoogwaardige constante producten, die voldoen aan de strengste kwaliteitseisen.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Volkorenbrood

Volkorenmeel XL 100 %
Bruinbroodpoeder 3 %
Gist 2 %
Zout 1,5 %
Water ca. 69 %


Werkwijze

• Grondstoffen tot een mooi soepel deeg kneden.
• Deegtemperatuur 27 ºC.
• Afwegen en opbollen.
• Bolrijs ca. 40 min.
• Opmaken en eventueel decoreren.
• Narijs ca. 60 min.
• Bakken als grootbrood.

Probeer ook onze 10-Zadenmix als ingrediënt of decoratie.