Tarwegriesmeel

Tarwegriesmeel bekend van griesmeelpudding en griesmeelpap, maar in de bakkerij sector ook als strooibloem of decoratiemiddel.

Tijdens het malen van tarwe worden bloem, gries en zemelen van elkaar gescheiden, builen genaamd. De griezen die hierbij ontstaan worden na het malen gepoetst, waarbij de zemelen worden verwijderd en griesmeel overblijft.

Griesmeel voor pudding en pap wordt gemaakt van tarwe en is crème van kleur. Griesmeel voor pasta’s en Marokkaanse broodsoorten, Smida genoemd, wordt gemaakt van Durumtarwe. Durumgriesmeel is het zelfde als Semolina of Semoule.

Maanzaad bevat veel mineralen, maar ook oliezuur en linolzuur, enkelvoudige onverzadigde vetten die goed zijn voor hersens en hart. Maanzaad bevat ook vitaminen als Thiamine en B1. Van maanzaadolie is inmiddels bewezen dat het bijdraagt aan de genezing van borstkanker.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel