Tarwebloem Twente

Tarwebloem Twente is een basis bloem met goede eiwitten en soepele droge deegverwerking. Tarwebloem Twente wordt veelal ingezet voor de bereiding van grootbrood en kleinbrood. 

Tarwebloem Twente geeft een uistekende malsheid, goede kruimstructuur en een mooie bakaard. Enkele eigenschappen van bloem en meel die continu door onze proefbakkerij en laboratorium bewaakt worden. Deze kwaliteitscontroles, ons BRC en RiskPlaza certificaat verzekeren u van hoogwaardige constante producten, die voldoen aan de strengste kwaliteitseisen.

Heeft u vragen bel of mail ons, wij helpen u graag verder.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Witbrood

Tarwebloem Twente 100 %
Witbroodpoeder 3 %
Gist 2 %
Zout 1,5 %
Water ca. 56 %


Werkwijze

• Grondstoffen tot een mooi soepel deeg kneden.
• Deegtemperatuur 27 ºC.
• Afwegen en opbollen.
• Bolrijs ca. 40 min.
• Opmaken en eventueel insnijden, knippen of decoreren.
• Narijs ca. 60 min.
• Bakken als grootbrood.

Probeer ook onze Del Arte Decomix als ingrediënt of decoratie.