Steengemalen Bloem

Steengemalen bloem is een tarwebloem gemalen in een ambachtelijke Nederlandse korenmolen. Het betreft een standaard Patentbloem welke wordt toegepast voor de bereiding van grootbrood. 

Steengemalen bloem is ambachtelijk gemalen en geeft van nature een ambachtelijk brood, met een vollere kruim en levendige smaak.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Steengemalenbrood

Steengemalen bloem 2 %
Witbroodpoeder 3 %
Tarwegluten 2 %
Gist 2 %
Zout 1,5 %
Water ca. 57 %


Werkwijze

• Grondstoffen tot een mooi soepel deeg kneden.
• Deegtemperatuur 27 ºC.
• Afwegen en opbollen.
• Bolrijs ca. 40 min.
• Opmaken en eventueel insnijden, knippen of decoreren.
• Narijs ca. 60 min.
• Bakken als grootbrood.