Smaragd Patent

Smaragd Patent is een hoogwaardige tarwebloem met sterke eiwitten, en hoge draagkracht. Smaragd Patent geeft een uitstekende malsheid en een mooie gelijkmatige kruimstructuur. 

Smaragd Patent wordt voornamelijk toegepast voor de bereiding van luxe gevuld grootbrood en kleinbrood. Smaragd Patent wordt hoofdzakelijk gewaardeerd door haar soepele, droge deegverwerking. Smaragd Patent geeft puur deeg, zonder stress, zoals het ambacht het voorschrijft.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Weihnachtsstol

Smaragd Patent 100 %
Boterstollenpoeder 30 %
Gist 20 %
Zout 2 %
Water ca. 63 %

 

Vulling

Rozijnen 70 %
Krenten 30 %
Noten 10 %
Sukadestukjes 10 %


Werkwijze

•  Grondstoffen tot een mooi soepel deeg kneden.
•  Bulkrijs ca. 10 min.
•  Vulling doordraaien.
•  Deegtemperatuur 26 ºC.
•  Afwegen 900 g en opbollen.
•  Bolrijs ca. 20 min.
•  Oppunten.
•  Puntrijs ca. 20 min.
•  Amandelspijs 175 g in deegstuk vouwen.
•  Narijs ca. 30 min.
•  Bakken als gevuld brood.
•  Na 15 min. afstrijken met boter en bij geheel afkoelen met poedersuiker bestrooien.