Rozijnen

Rozijnen zijn gewassen, geschoonde en gedroogde druiven. Rozijnen zijn de vulling voor rozijnenbrood en diverse vruchtenbroodsoorten.

De herkomst van de rozijnen is Iran. Deze gedroogde ovale licht bruine, goudgele druiven zijn zacht en vlezig en hebben een typerende zoete smaak. 

Rond augustus worden de trossen druiven in de zon gedroogd. Door het drogen krimpt de druif en laat uiteindelijk los van de steel. Tijdens het drogen worden de druiven donkerder van kleur. Om dit tegen te gaan kunnen de druiven voor het drogen worden behandeld met potas. Door de potas ontstaan er kleine barstjes in het vel, waardoor het droogproces verkort. Na het drogen worden de gedroogde druiven, nu rozijnen genoemd, gereinigd en opnieuw gedroogd. 

Na het reinigen kunnen rozijnen worden gezwaveld. Zwaveldioxide zorgt ervoor dat de rozijnen minder bruin kleuren en dat de smaak en bepaalde vitaminen behouden blijven.

Rozijnen 1 | holland meel
Scroll naar boven