Robijn Patent

Robijn Patent is een hoogwaardige tarwebloem met straffe eiwitten en een zeer hoge draagkracht en een soepele droge deegverwerking. Robijn Patent wordt voornamelijk ingezet voor de bereiding van zwaar gevuld luxe brood.

Robijn Patent vraagt om veel water en voldoende tijd om de straffe eiwitten optimaal te laten ontwikkelen. Met de juiste deegverwerking geeft Robijn Patent een deeg dat naar je toe komt, waaruit een zwaar gevuld luxe brood met een uitstekende stand, bijzondere malsheid en een mooie gelijkmatige structuur ontstaat.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Luxe Krentenbrood

Robijn Patent 100 %
Vruchtenbroodpoeder 10 %
Kristalsuiker 1,5 %
Zout 2 %
Gist 7 %
Water ca. 70%

 

Vulling
Krenten 140 %
Rozijnen 20 %

Werkwijze

•  Grondstoffen tot een soepel deeg kneden.
•  Deegtemperatuur 26 ºC.
•  Deegrust ca. 10 min.
•  Vulling doormengen.
•  Afwegen 1200 g.
•  Voorrijs ca. 20 min.
•  Uitrollen tot gewenste afmeting van het bakblik.
•  Dun afstrijken met ei.
•  Bakblikken afdekken.
•  Narijs ca. 30 min.
•  Bakken in ca. 70 min, weinig vloerwarmte en iets stoom.