Patentbloem

Patentbloem is een basis Type 550 bloem met sterke eiwitten en soepele deegverwerking. Patentbloem wordt veel al toegepast voor de bereiding van grootbrood en kleinbrood. 

Patentbloem geeft een uitstekende malsheid, goede kruimstructuur en een mooie volume. Enkele eigenschappen van bloem en meel die continu door onze proefbakkerij en laboratorium bewaakt worden. Deze kwaliteitscontroles, ons BRC en RiskPlaza certificaat verzekeren u van hoogwaardige constante producten, die voldoen aan de strengste kwaliteitseisen.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Witbrood

Patentbloem 100 %
Witbroodpoeder 3 %
Gist 2 %
Zout 1,5 %
Water ca. 55 %


Werkwijze

• Grondstoffen tot een mooi soepel deeg kneden.
• Deegtemperatuur 27 ºC.
• Afwegen en opbollen.
• Bolrijs ca. 40 min.
• Opmaken en eventueel insnijden, knippen of decoreren.
• Narijs ca. 60 min.
• Bakken als grootbrood.

Probeer ook onze 5-Granenmix als ingrediënt of decoratie.