Patent Extra

Patent Extra is een hoogwaardige tarwebloem met sterke eiwitten en soepele droge deegverwerking. Patent Extra kan worden toegepast voor de bereiding van grootbrood,  kleinbrood en gevuld brood.

Patent Extra geeft een uitstekende malsheid, goede kruimstructuur en een mooi volume. Enkele eigenschappen van bloem en meel die continu door onze proefbakkerij en laboratorium bewaakt worden. Deze kwaliteitscontroles, ons BRC en RiskPlaza certificaat verzekeren u van hoogwaardige constante producten, die voldoen aan de strengste kwaliteitseisen.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Witbrood

Patent Extra 100 %
Witbroodpoeder 3 %
Gist 2 %
Zout 1,5 %
Water ca. 58 %


Werkwijze

• Grondstoffen tot een mooi soepel deeg kneden.
• Deegtemperatuur 27 ºC.
• Afwegen en opbollen.
• Bolrijs ca. 40 min.
• Opmaken en eventueel insnijden, knippen of decoreren.
• Narijs ca. 60 min.
• Bakken als grootbrood.

Probeer ook onze 10-Zadenmix als ingrediënt of decoratie.