Oliebollen Mix

Oliebollen Mix is een 100% mix op basis van Amerikaans Patent President, een kwaliteitsbloem met sterke gluten, die vragen om  een intensieve kneding en zorgen voor een samenhangend, soepel en elastisch deeg.

Oliebollen Mix kan zowel handmatig als in de dosseermachine worden verwerkt. Oliebollen Mix is verkrijgbaar in zakken van 10 kg.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,

Holland Meel

Recept Oliebollen

Oliebollen Mix 100 %
Gist 7 %
Water ca. 92 %

 

Vulling
Krenten 20 %
Rozijnen 10 %


Werkwijze

• Gist oplossen in lauw water ca. 35 ºC.
• Grondstoffen toevoegen en mengen tot een mooi beslag.
• Deegtemperatuur 30 ºC.
• Vulling doorroeren.

Handmatig
• Voorrijs 20 min.
• Doorslaan
• Narijs 10 min.

Dosseer
• Rijs 30 min.
• Doorslaan
• Beslag in trechter gieten.

Vervolg
• Volgerezen beslag frituren op max. 175 ºC.
• Baktijd 6 – 8 min.