Korst Patent

Korst Patent is een bloem gemalen van kwaliteitstarwe met sterke gluten, die na intensieve kneding zorgen voor  samenhangende en elastische degen.

Korst Patent kan worden ingezet voor luxe korstdegen, zoals croissants, appelflappen en saucijzen. Korst Patent geeft gebakken korstdegen een mooi luchtig en vol karakter.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Desembrood

Korst Patent 100 %
Korstboter 100 %
Zout 2 %
Water ca. 58 %

Werkwijze Hollandse methode

• Snij de korstboter in vierkanten blokken van 2 bij 2 bij 2 cm cm.
• Meng de grondstoffen voorzichtig door elkaar totdat alle bloem is opgenomen en de boterblokjes zoveel mogelijk heel blijven.
• Vouw het gemengde deeg om deze uit te rollen tot ca. 1 cm.
• Geef het korstdeeg 2 x een halve Hollandse toer.
(Halve Hollandse toer: 4 maal zo lang als breed uitrollen, in vieren vouwen en een kwartslag draaien).
• Deegrust van ca. 30 min.
• Geef het korstdeeg nogmaals 2 x een halve Hollandse toer.
• Deegrust van ca. 30 min.
• Geef het korstdeeg nogmaals 2 x een halve Hollandse toer.
• Deegrust van ca. 60 min.
• Het korstdeeg is klaar voor verwerking.

Werkwijze Franse methode

• Grondstoffen en 20% van de korstboter tot een effen gronddeeg zetten.
• Deeg vormen tot een bol.
• Deegrust van ca. 45 min.
• Maak van de overige boter een vierkante plak.
• Rol de deegbol uit en vouw de boterplak in.
• Geef het korstdeeg 2 x een halve Franse toer.
(Halve Franse toer: 3 maal zo lang als breed uitrollen, in drieën vouwen en een kwartslag draaien).
• Deegrust van ca. 45 min.
• Geef het korstdeeg nogmaals 2 x een halve Franse toer.
• Deegrust van ca. 45 min.
• Geef het korstdeeg nogmaals 2 x een halve Franse toer.
• Deegrust van ca. 45 min.
• Het korstdeeg is klaar voor verwerking.