Durumgriesmeel Grof

Even wat anders, een lekker nieuw recept voor een heerlijk gevuld broodje met spek, tomaat en olijf. Een luxe broodje op basis van durumgriesmeel.

Durumgriesmeel Grof is griesmeel van harde durumtarwe. Durumtarwe heeft zeer straffe eiwitten met veel draagkracht, waardoor deze zeer geschikt is als basis voor luxe gevulde (desem)broden.

Durumgriesmeel Grof heeft van nature een mooie gele kleur. Deze goudgele kleur is goed zichtbaar in de producten die met Durumgriesmeel Grof worden gemaakt. Durum heeft ook een eigen bijzondere iets wat zoetere smaak. Durumgriesmeel Grof is dan ook een product met veel potentie. 

Hm 105 durum spek tomaat olijf | holland meel

Recept Durum Spek Tomaat Olijf

Ingrediënten
Durumgriesmeel Grof
Desem
Witbroodpoeder
Hardbroodpoeder
Gist
Zout
Water

Vulling
Gebakken spekjes
Fijngesneden zongedroogde Tomaten
Olijven
Geraspte Kaas
Provinciale Kruiden
Bosje Peterselie


100 %
4,5 %
4 %
2 %
1 %
2 %
60 %


30 %
30 %
6 %
3 %
1 %

Werkwijze

  • Grondstoffen tot een mooi soepel deeg kneden.
  • Vulling doordraaien.
  • Deegtemperatuur 26ºC.
  • Afwegen 325 g en opbollen.
  • Bolrijs ca. 20 min.
  • Opmaken en afwerken met snoep tomaatjes, geraspte kaas en stukjes olijf.

  • Narijs 60 min. 
  • Bakken op 230 ºC > 210 ºC in 15 min. 

Recept Geert Slagter, Meinardi Winschoten

Scroll naar top