Oogstbericht Rogge

Het koele voorjaar, in combinatie met de regenachtige rijpingsperiode, hebben ervoor gezorgd dat de korrelopbrengst van de rogge iets lager is uitgevallen. De kwaliteit van de rogge is echter zeer positief. 

Hm 103 rogge 1 | holland meel

Rogge verwerking

De kwaliteit van de ruwe Rogge ziet er, ten opzichte van de oogst van vorig jaar, op dit moment als volgt uit:

  • Valgetalelen en verstijfselingstemperaturen liggen op een zeer stabiel niveau.
  • Iets lagere korrelopbrengst.
Rogge Oogst 2020 Oogst 2021
Valgetal (s) 180 - 240 180 - 240
Amylogram 650 - 900 650 - 900
Verst. Temp. (ºC) 64 - 70 64 - 70

Voor de verwerking van onze Roggeproducten geven wij u de volgende aanbevelingen:

Recept

  • Bakmiddel met vermalser inzetten.
  • Voor een goede binding voldoende water gebruiken.

Kneden

  • Kneedtijd behouden.

Deegverwerking

  • Door de geringe enzymactiviteit, degen slapper verwerken. 

  • Deegrust behouden.

Bakken

  • Inschieten na ruim 3/4 rijstijd.

  • Goed afbakken, hogere temperatuur met een iets kortere baktijd.

Naarmate de oogst tot rust komt kunnen de verwerkingseigenschappen nog geleidelijk wijzigen.

Scroll naar top