Lentebrood - Smaragd Patent

Met de lente en Pasen in het vooruitzicht is het tijd voor verrassende producten met frisse en zoete ingrediënten. Ingrediënten als abrikozen en chocolade, ingrediënten van Lentebrood. Lentebrood op basis van Smaragd Patent.

Smaragd Patent is een hoogwaardige patentbloem met krachtige eiwitten en een sublieme deegverwerking. Smaragd Patent, pure bloem, zonder toegevoegde enzymen, met hoge draagkracht en grote tolerantie.

4f212f2f f608 42ef bc50 7c078d0e14e2 scaled 1 | holland meel

Recept Lentebrood

Ingrediënten
Smaragd Patent
Boterstolpoeder

Gist
Zout
Water

Vulling
Abrikozenstukjes
Pinda’s
Chocolade druppels


100 %
30 %

8 %
2 %
ca. 60 %


35 %
35 %
40 %

Werkwijze

  • Maak een mooi soepel deeg van benoemde grondstoffen.
  • Draai de vulling erdoor heen.
  • Deegtemperatuur 27ºC.
  • Afwegen op 150 g en opbollen.
  • Voorrijs ca. 10 min.

  • Rol de deegstukjes uit tot vlechtstrengen.
  • Vlecht de strengen.
  • Leg de vlecht in een stoffering op een bakplaat. 
  • Narijs ca. 60 min.

  • Bakken het lentebrood in ca. 30 min. op 200ºC. 
  • Na 15 min. afstrijken met ei en decoreren met P2 suikernies en/of pinda schaafsel.

Recept Dick ten Broeke, Bakkerij Ten Broeke in Lochem.

Scroll naar top