De Molen

Holland Meel uw leverancier van meel en bloem, met als partner één van de grootste en modernste molens in Duitsland, Mühle Rüningen. Met een historie die terug gaat tot 1314, produceert zij al meer dan 700 jaar ons hart voor vakmanschap, meel.

Met een vermaling van 1250 ton graan per dag behoort onze molen tot één van de grootste en modernste molens van Europa. Vier computer gestuurde separate molens onder één dak en meer dan 70 walsenstoelen.

Kwaliteit heeft de hoogste prioriteit. Alleen de beste graansoorten worden verwerkt. Elke levering graan wordt bemonsterd en geanalyseerd voordat deze in ontvangst wordt genomen.

Uitsorteren, schuren, scherpen en peeling zijn processtappen die voor de graanopslag worden uitgevoerd. Pas na intensieve reiniging en bevochtiging worden de verschillende melanges, elektronisch gedoseerd en voor vermaling aangeboden.

Het maalproces wordt continue zorgvuldig bewaakt. Na vermaling wordt elke partij meel en bloem geanalyseerd en getest op haar verwerkingseigenschappen in eigen laboratorium en proefbakkerij. Pas als alle kwaliteitscriteria positief zijn bevonden wordt de partij vrijgegeven.

Werken met de modernste technieken en een zeer goed gemotiveerd en geschoold team is de sleutel van het hart voor vakmanschap.

Hart voor vakmanschap in het vermalen van graan tot hoogwaardige meel- en bloemproducten

Bekijk het gehele proces in onze bedrijfsfilm: