Sesamzaad niet leverbaar

Het zal u vast niet ontgaan zijn dat de NVWA een grote terughaalactie van verontreinigd sesamzaad afkomstig uit India heeft uitgevoerd.

Ook wij hebben enkele producten uit de markt moeten halen. De betrokken afnemers zijn hiervan inmiddels op de hoogte gebracht. Verdere terughaalacties kunnen helaas niet uitgesloten worden.

De sesamzaadmarkt staat volledig op zijn kop. Het is voor ons onduidelijk wanneer er weer sesamzaad, dat aan de wettelijke voorschriften voldoet, beschikbaar is. Wij zullen daarom voor onbepaalde tijd geen sesamzaad kunnen uitleveren en geen sesamzaad in onze mixen kunnen verwerken.

De samenstelling van de mixen blijft hoofdzakelijk hetzelfde, waardoor de wijzigingen geen baktechnische gevolgen zullen hebben. De receptuuraanpassing is wel van invloed op de productspecificaties van de betreffende mixen. De aangepaste productspecificaties kunt u opvragen bij dorien@hollandmeel.nl en zullen op korte termijn ook in SpecsPlaza zichtbaar zijn.

Op de zakken van de aangepaste mixen zullen, achter de naam van het product, de letters ZS (=Zonder Sesamzaad) vermeld staan, zodat u op elk moment kunt zien of u een aangepaste mix verwerkt of niet. 

Mixen zonder sesamzaad

Het betreft de volgende 100% mixen:
Bourgondisch Zaden Mix
Meergranen Mix Licht
Pelmolen Lijn Mix
Spelt Meergranen Mix

50% mix:
Zonnebloem Mix

Decoratie mixen:
Del Arte Deco Mix
10-Zaden Mix

Mocht u hierover vragen hebben neem dan gerust even contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel