Topaas Patent

NIEUW: Topaas Patent, een hoogwaardige tarwebloem met krachtige eiwitten, hoge wateropname en mooie soepele deegverwerking.

Topaas Patent is een sterke patentbloem voor de bereiding van luxe gevuld grootbrood en luxe kleinbrood. Topaas Patent heeft een hoog waterbindend vermogen, een sterke draagkracht en geeft een mooie soepele en droge deegverwerking. Topaas Patent bevat geen toegevoegde enzymen.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Kerststol met Amandelen

Topaas Patent 100 %
Boterstollenpoeder 30 %
Krentenbroodpoeder 3 %
Dresnerstollenpoeder 1,2 %
Suiker 2 %
Gist 8 %
Zout 2,4 %
Water ca. 63 %

 

Vulling

Rozijnen 75 %
Krenten 40 %
Amandelnoten 40 %
Amandelspijspillen

 

Werkwijze
• Maak een zetsel van de bloem, beide stollenpoeders, suiker, gist en water.
• Laat het zetsel ca. 30 min. staan.
• Voeg de krentenbroodpoeder en het zout  toe en kneed af tot een mooi soepel deeg.

• Draai de vulling erdoor.
• Deegtemperatuur 27ºC.
• Afwegen op 900 g en opbollen.
• Bolrijs ca. 20 min.

• Oppunten.
• Puntrijs ca. 20 min.

• Amandelspijspil 175 g in deegstuk vouwen.
• Narijs ca. 30 min.

• Bakken als gevuld brood.
• Na 15 min. afstrijken met boter en na geheel afkoelen met poedersuiker bestrooien.

Recept Wim Zijlema, Echte Bakker Zijlema Veendam