Oogstbericht Rogge

De zomerse temperaturen, in combinatie met de regenachtige perioden, hebben ervoor gezorgd dat de rogge een iets hogere  korrelopbrengst heeft dan vorig jaar. De kwaliteiten van de roggeoogst zijn zeer positief.

Ten opzichte van de oogst van vorig jaar zijn de volgende kenmerken van de ruwe rogge waargenomen:

• Valgetallen en verstijfselingstemperaturen liggen op het niveau van 2020 en zijn zeer stabiel.
• Hogere korrelopbrengst ten opzichte van 2019.

 

Rogge Oogst 2019  Oogst 2020 
Valgetal (s) 180 – 240 180 – 240
Amylogram 650 – 900 650 – 900
Verst. Temp. (ºC) 64 – 70 64 – 70

 

Wilt u meer informatie over de nieuwe oogst, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Rogge verwerking

Voor de verwerking van onze roggeproducten geven wij u de volgende aanbevelingen:

Recept
• Bakmiddel met vermalser inzetten.
• Bij de gebroken rogge, voor een goede binding, voldoende water gebruiken.

Kneden
• Kneedtijden behouden.

Deegverwerking
• Door de geringe enzymactiviteit, degen slapper verwerken.
• Deegrust behouden. 

Bakken
• Inschieten na ruim 3/4 rijstijd.
• Goed afbakken, hoge temperatuur met een iets kortere baktijd.

Naarmate de oogst tot rust komt kunnen de verwerkingseigenschappen nog geleidelijk wijzigen.