Oogstbericht Rogge

Door scheiding van de aangenomen roggepartijen en door gerichte inkoop zullen wij de kwalitatieve verschillen tussen de oogstjaren geleidelijk compenseren. 

In vergelijking met de oogst van 2017, ziet de kwaliteit van de ruwe rogge er op dit moment als volgt uit: 

•  Lagere korrelopbrengst, hoger aandeel verdorde korrels.
•  Valgetallen en verstijfselingstemperaturen zijn hoog.

 

Rogge Oogst 2017  Oogst 2018 
Valgetal (s) 230 170
Amylogram 950 550
Verst. Temp. (ºC) > 68 > 65

 

Wilt u meer informatie over de nieuwe oogst, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Rogge verwerking

Voor de verwerking van onze roggeproducten geven wij u de volgende aanbevelingen:

Recept
•  Bakmiddel met vermalser inzetten.
•  Bij gebroken Rogge voor goede binding, voldoende water gebruiken. 

Kneden
•  Kneedtijd iets verlengen.

Deegverwerking
•  Door de lagere enzymactiviteit, degen slapper verwerken.
•  Deegrust iets verkorten.

Bakken
•  Vol inschieten.
•  Goed afbakken, hoge temperatuur met een iets kortere baktijd.

Naarmate de oogst tot rust komt kunnen de verwerkingseigenschappen nog geleidelijk wijzigen.