Lentebrood - Smaragd Patent

Met de lente en Pasen in het vooruitzicht is het tijd voor verrassende producten met frisse en zoete ingrediënten. Ingrediënten als abrikozen en chocolade, ingrediënten van Lentebrood. Lentebrood op basis van Smaragd Patent.

Smaragd Patent is een hoogwaardige patentbloem met krachtige eiwitten en een sublieme deegverwerking. Smaragd Patent, pure bloem, zonder toegevoegde enzymen, met hoge draagkracht en grote tolerantie.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Lentebrood

Smaragd Patent 100 %
Boterstolpoeder 30 %
Gist 8 %
Zout 2 %
Water ca. 60 %

 

Vulling

Abrikozenstukjes 35 %
Pinda’s 35 %
Chocolade druppels 30 %


Werkwijze

•  Maak een mooi soepel deeg van bovenstaande grondstoffen.
•  Draai de vulling erdoor heen.
•  Deegtemperatuur 27 ºC.
•  Afwegen 150 g en opbollen.
•  Voorrijs ca. 10 min.
•  Rol de deegstukjes uit tot vlechtstrengen.
•  Vlecht de strengen.
•  Leg de vlecht in een sloffenring op een bakplaat.
•  Narijs ca. 60 min.
•  Bak het Lentebrood in ca. 30 min. op 200ºC.
•  Na 15 min. afstrijken met ei en decoreren met P2 suikernips en/of pinda schaafsel.

Recept Dick ten Broeke
Bakkerij Ten Broeke in Lochem