Hele Tarwe

Hele Tarwe, gewonnen door het reinigen van zuivere kwaliteitstarwe. Kwaliteitstarwe van de beste akkers uit de regio, zoals Turingen en Saksen, maar ook Maagdenburg en Hildesheim.

Tarwe is meest geconsumeerde graansoort te wereld. De meeste tarwe wordt verbouwd in China en India, maar Duitsland en Frankrijk zijn voor Europa de voornaamste leveranciers van kwaliteitstarwe voor de brood en banket industrie.

Tarwe bevat veel gezonde voedingstoffen zoals vezels, ijzer, eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Het eten van graanproducten met name volkorenproducten zou de kans op hart- en vaatziekten verminderen en het risico op diabetes en darmkanker verlagen.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Grof Volkoren

Volkorenmeel GLX 100 %
Bruinbroodpoeder 3 %
Tarwegluten 2 %
Gist 2 %
Zout 1,5 %
Water 67 %

 

Vulling
Hele Tarwe 33 %


Werkwijze

•  Week 4 uur voor te voren de Hele Tarwe in 100% water.
•  Grondstoffen tot een mooi soepel deeg kneden.
•  Hele Tarwe doordraaien.
•  Deegtemperatuur 27 ºC.
•  Afwegen.
•  Bolrijs ca. 15 min.
•  Verdelen en opbollen.
•  Narijs ca. 70 min.
•  Bakken als volkorenbrood.