Tarwe Heel

Hele Tarwe, gewonnen door het reinigen van zuivere kwaliteitstarwe. Hele Tarwe wordt voornamelijk ingezet als ingrediënt van Grof Tarwevolkorenbrood.

Tarwe is het meest geconsumeerde graansoort ter wereld. De meeste Tarwe wordt verbouwd in China en India, maar Duitsland en Frankrijk zijn voor Europa de voornaamste leveranciers van kwaliteitstarwe voor brood en banketproducten. 

Tarwe bevat veel gezonde voedingsstoffen zoals vezels, ijzer, eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. 

Holland meel vriezenveen - tarwe heel

Recept Grof Volkorenbrood

Ingrediënten
Volkorenmeel GLX
Bruinbroodpoeder
Tarwegluten
Gist
Zout
Water

Vulling
Hele Tarwe


100 %
3 %
2 %
2 %
1,5 %
ca. 67 %


33 %

Werkwijze

  • Week 4 uur van te voren de Hele Tarwe in 100% water. 
  • Grondstoffen tot een mooi soepel deeg kneden.
  • Hele Tarwe erdoor draaien.
  • Deegtemperatuur 27ºC.
  • Afwegen en opbollen.
  • Bolrijs ca. 15 min. 
  • Opmaken en decoreren met Geplette Tarwe Z.O.
  • Narijs ca. 70 min.
  • Bakken als volkorenbrood.
Scroll naar boven