Havermeel

Havermeel wordt in de bakkerijsector veelal ingezet als ingredient van diverse brood en banket producten, maar wordt gebruikt als ingredient voor vleesvervangers. 

Haver heeft veel verschillende gezondhiedseffecten. Haver bevat bijvoorbeeld belangrijke voedingsvezels, de beta-glucanen, dit zijn oplosbare voedingsvezels die helpen het cholesterolgehalte te verlagen.

Haverkorrels hopen olie op, die voor 80% uit onverzadigde vetzuren staan, waarmee haver kan bijdragen aan het verlangen van de kans op hart- en vaatziekten.

Door de goede verteerbaarheid van haar eiwitten, die alle essentiele aminozuren bevatten, is haver zeer geschikt als vleesvervanger. Tot slot bevat haver veel vitaminen en mineralen, waarmee haver als zeer gezond graan weggeschreven kan worden.

Havermeel is gemalen gepelde haver.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Haverbrood

Patent Extra 70 %
Havermeel 30 %
Witbroodpoeder 3 %
Zout 1,5 %
Gist 2 %
Water ca. 63 %


Werkwijze

• Grondstoffen tot een soepel deeg kneden.
• Deegtemperatuur 27ºC.
• Afwegen en opbollen
• Bolrijs 45 min.
• Opmaken.
• Narijs ca. 70 min.
• Enkele malen diagonaal insnijden.
• Bakken als grootbrood met een beetje stoom.