Gesneden Rogge

Gesneden Rogge, ambachtelijk gesneden in een Nederlandse korenmolen. Het belangrijkste ingrediënt van roggebrood naar traditioneel Fries recept.

Roggebrood was vroeger een belangrijk onderdeel van de dagelijkse voedselconsumptie. Hoewel roggebrood is verdrongen door tarwebrood is het nog steeds een traditioneel brood met vele bereidingsvarianten.

Roggebrood bevat veel voedingsvezels en ijzer en heeft een lagere glycemische index, waardoor de bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Roggebrood

Gebroken Rogge 100 %
Oud Roggebrood ca. 20 %
Moutextract 2 %
Zuurpoeder 2 %
Zout 2 %
Warm water (ca. 60ºC) ca. 65 %

Werkwijze
•  Meng het oude roggebrood met warm water.
•  Meng hier 70% van de gebroken rogge doorheen tot een hanteerbare fijne massa.
•  Verdeel deze massa over de bakblikken.
•  Bakken in min. 12 uur. Inschieten op 210ºC en de oven uitzetten.
•  Voeg aan het roggebrooddeeg de rest van de gebroken rogge, het zout, het zuurpoeder en de moutextract toe en meng hier ca. 25% water bij.
•  Afwegen 2400 g, door de zemelen rollen en vormen.
•  In de bakblikken leggen, eventueel boven en onder afdekken met karton voor minder korstvorming.
•  Bakken in min. 12 uur. Inschieten op 210ºC en de oven uitzetten.
•  Na het bakken goed af laten koelen en roggebrood lossen.
•  Het roggebrood in de vriezer zetten om het daarna te snijden en te verpakken.


Recept Sape Wouda, Bakkerij Wouda Surhuizum