Durumgriesmeel Grof

Durumgriesmeel Grof is griesmeel van harde durumtarwe. Durumtarwe heeft zeer straffe eiwitten met veel draagkracht, waardoor deze zeer geschikt is als basis voor luxe desembroden.

Durumgriesmeel Grof heeft van nature een mooie gele kleur. Deze goudgele kleur is goed zichtbaar in de producten die met Durumgriesmeel Grof worden gemaakt. Durum heeft ook een eigen bijzondere iets wat zoetere smaak. Durumgriesmeel Grof is een product met veel potentie. 

Door de straffe eiwitten kan Durumgriesmeel Grof heel fijn verwerkt worden in luxe gevulde desembroden. Desembroden met een knapperige dunne krokante korst en een mooie kruimstructuur. 

Holland meel vriezenveen - durumgriesmeel brood

Recept Durum Desembrood

Ingrediënten
Durumgriesmeel Grof
(Durum) Desem
Zout
Gist
Olijfolie
Water


100 %
20 %
1,8 %
0,5 %
1 %
65 – 70 %

Werkwijze

  • Meng de grondstoffen met 60% water, op het eind het resterende water toevoegen. 
  • Deeg 1 uur in een geoliede plastic bak leggen. 
  • Deegtemperatuur 26 ºC.
  • Nacht in de koeling laten staan.
  • Deeg 1 uur laten bijkomen, afwegen 450 g en losjes opbollen.
  • Bolrijs ca. 30 min.
  • Nogmaals opbollen en met het slot naar beneden in een mandje bestrooit met Durumgriesmeel Grof leggen.
  • Narijs 60 – 75 min.
  • Mandje omgekeerd ook het inschietapparaat leggen, slot naar boven, inschieten en stoom geven. 
  • Bakken in 35 min. op 235 ºC aflopend.
Scroll naar boven