Durumgriesmeel

Durumgriesmeel is een onbehandeld griesmeel, met veel draagkracht, waardoor deze zeer geschikt is als basis voor ongevulde en gevulde Desembroden. 

Durumtarwe is een harde tarwe met sterke eiwitten en van nature een mooie gele kleur. Deze goudgele kleur is goed zichtbaar in de producten die met Durumgriesmeel worden gemaakt. De straffe eiwitten van Durum dragen bij aan een knapperige dunne krokante korst en een mooie kruimstructuur. Ook heeft Durum een eigen bijzondere, iets wat zoetere smaak.

Heeft u vragen bel of mail ons, wij helpen u graag verder.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Durum Desembrood

Durumgriesmeel 100 %
(Durum) Desem 20 %
Zout 1,8 %
Gist 0,5 %
Olijfolie 1 %
Water 65 – 70 %

Werkwijze

•  Mengen met 60% water, op het eind het overige water bijwassen.
•  Deeg 1 uur in een geoliede plastic bak leggen.
•  Deegtemperatuur 26 ºC.
•  Nacht in de koeling laten staan.
•  Deeg 1 uur laten bijkomen, afwegen 450 g en los opbollen.
•  Bolrijs ca. 30 min.
•  Nogmaals opbollen en met het slot naar beneden in mand met wat Durumgriesmeel leggen.
•  Narijs 60 – 75 min.
•  Mand omgekeerd op inschietapparaat leggen, slot naar boven, inschieten en stoom geven.
•  Bakken in 33 – 35 min op 235 ºC aflopend.