Diamant Patent

Diamant Patent, artisanale bloem, specialiteit voor luxe gevuld en ongevuld desembrood. Type 74, pure bloem zonder toevoegingen, welke tot een soepel, elastisch deeg verwerkt wordt. 

Indien Diamant Patent middels een gedegen fermentatieproces verwerkt wordt dan geeft dit als resultaat authentieke broodsoorten met een mooie grove kruim, zeer dunne krokante korst en een eerlijke volle smaak. Precies wat desem behoort te zijn.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Desemmeergranen

Diamant Patent 100 %
10-Zaden Mix 20 %
Desem 20 %
Krokantbroodpoeder 2 %
Honing 1 %
Zout 1,8 %
Gist 0,5 %
Water 75 %

Werkwijze 

• Kneden met 65% water, 6 min. 1e versnelling.
• Laatste 10% water bijwassen in 6 min. kneden 2e versnelling.
• Deegtemperatuur 28 ºC.
• Deeg in geoliede bakken min. 12 uur in de koeling plaatsen.
• Deeg op een met roggebloem bestoven werkbank lossen.
• Deeg snijden op gewenste maat.
• Inschieten op 260 ºC > 230 ºC.
• Bakkentijd afhankelijk van deeggewicht. (180 g = 24 min.), laatste 10 min schuif open.