Boekweitmeel

Boekweitmeel wordt voornamelijk toegepast als ingrediënt voor pannenkoeken, maar ook in bakleverworst en andere slagersproducten wordt Boekweit ingezet, maar dan  als bindmiddel.

Boekweit is geen graansoort, maar een gewas dat valt onder de Duizendpootfamilie. Boekweit gedijt het best op schrale grond. In gebieden met arme zandgrond vormde Boekweit dan ook een belangrijke voedingsbron.

Boekweit is licht verteerbaar en bevat veel fosfor, kalium en magnesium en is hierdoor erg voedzaam.

Boekweitmeel is meel van gepelde en daarna gemalen Boekweitzaden.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,

Holland Meel

Recept Oma's Pannenkoeken

Boekweitmeel 500  g
Suiker 3 eetl.
Zout 1 eetl.
Ei 4 st.
Melk ca. 1,5 l
Kopje koffie / Sensio 1 st.

 

Werkwijze

•  Klop de eieren, het zout en de suiker door elkaar
•  Voeg het Boekweitmeel toe.
•  Voeg een 0,5 liter melk toe.
•  Alles opkloppen met een pollepel tot er luchtbellen ontstaan.
•  Daarna de overige melk en de koffie toevoegen en mengen tot een mooi dun beslag.
•  Bak eerst eieren in de pan, zodat de pan goed heet wordt.
•  Gooi een druppel slaolie in de pan, roer het beslag en giet met een soepschep iets beslag in de pan.
•  Neem de pan van het vuur en laat het beslag rondvloeien door de pan aan alle zijden iets te kantelen.
•  Als de pan goed heet is komen er gaatjes in de pannenkoek, als het oppervlak van de pannenkoek droog is kun je hem omdraaien en kort afbakken.
•  Roer telkens het beslag even door.

Eet smakelijk!