Amethist Patent

Amethist Patent, artisanale bloem, specialiteit voor luxe desembrood. Pure bloem Type 68, zonder toevoegingen, welke tot een soepel, elastisch deeg verwerkt wordt. 

Een deeg welke een gedegen fermentatieproces ondergaat met als resultaat authentieke broodsoorten met een mooie grove kruim, zeer dunne krokante korst en een eerlijke volle smaak. Precies waar desem voor staat.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Desembrood

Amethist Patent 100 %
Desem 15 %
Olijfolie 1 %
Zout 2 %
Gist 0,5 %
Water 65 – 70 %

Werkwijze Dag 1

• Start met 2/3 van het water en voeg de rest later toe.
• Kneden tot een mooi, soepel deeg.
• Deegtemperatuur 25 ºC.
• Laat het deeg in een licht ingeoliede bak ca. 90 min. rijzen.
• Deeg voorzichtig oprekken en vouwen, niet ontgassen.
• Laat het deeg nu ca. 30 min. rijzen.
• Deegstuk van 240 g of 480 g licht opmaken, niet ontgassen.
• Tussen kleedjes op de plaat leggen.
• 45 min. los laten komen.
• 45 min in koeling laten aandrogen en daarna afdekken.

Dag 2

• Uit de koeling halen en op inschietapparaat leggen.
• Insnijden na wens.
• Steving afbakken als stokbrood.
• Door de hoge vochtigheid van het deeg zal het brood wat sneller weer zacht worden.