Amerikaans Patent President

Amerikaans Patent President is een bloem gemalen van harde tarwe met sterke gluten, die na intesieve kneding zorgen voor  samenhangde en elastische degen.

Amerikaans Patent President kan worden ingezet voor zwaar gevulde luxe broodsoorten, zoals “Twentse Krentenwegge”, maar is ook zeer geschikt voor het maken van oliebollen, waarbij het ambachtelijke recept wordt gehanteerd.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Twentse Krentenwegge

Amerikaans Patent President 100 %
Vruchtenbroodpoeder 10 %
Kristalsuiker 1,5 %
Zout 2 %
Gist 7 %
Water ca. 70 %

 

Vulling
Krenten 140 %
Rozijnen 20 %


Werkwijze

•  Grondstoffen tot een soepel deeg kneden.
•  Deegtemperatuur 26 ºC.
•  Deegrust ca. 10 min.
•  Vulling doormengen.
•  Bakpapier in bakblikken leggen.
•  Afwegen 7000 g.
•  Voorrijs ca. 20 min.
•  Uitrollen tot gewenste afmeting van het bakblik.
•  Dun afstrijken met ei.
•  Bakblikken afdekken.
•  Narijs ca. 30 min.
•  Bakken in ca. 85 min, weinig vloerwarmte en iets stoom.