Amerikaans Patent President

Amerikaans Patent President is een bloem gemalen van kwaliteitstarwe met sterke gluten, die na intensieve kneding zorgen voor samenhangende en elastische degen.

Amerikaans Patent President kan worden ingezet voor oliebollen, waarbij het ambachtelijke recept wordt gehanteerd. Amerikaans Patent President is tevens zeer geschikt voor het maken van zwaar gevulde luxe broodsoorten, zoals “Twentse Krentenwegge”.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Met vriendelijke groet,

Holland Meel

Recept Oliebollen

Amerikaans Patent President 100 %
Kleinbroodpoeder 6 %
Vruchtenbroodpoeder 2 %
Kristalsuiker 1,5 %
Zout 2 %
Gist 7 %
Water ca. 92 %

 

Vulling
Krenten 20 %
Rozijnen 10 %


Werkwijze

• Gist oplossen in lauw water ca. 35 ºC.
• Grondstoffen toevoegen en mengen tot een mooi beslag.
• Deegtemperatuur 30 ºC.
• Vulling doorroeren.

Handmatig
• Voorrijs 20 min.
• Doorslaan
• Narijs 10 min.

Dosseer
• Rijs 30 min.
• Doorslaan
• Beslag in trechter gieten.

Vervolg
• Volgerezen beslag frituren op max. 175 ºC.
• Baktijd 6 – 8 min.