Amerikaans Patent Boquet

Amerikaans Patent Boquet is een geïmporteerde bloem gemalen in Amerika van 100% Hard Red Winter Wheat. Amerikaans Patent Boquet is een zeer straffe bloem met sterke eiwitten en een hoge wateropname.  

Hard Red Winter Wheat heeft een roodbruine kleur en een kogelvormig uiterlijk met zeer harde schaal. Het is een belangrijke leverancier van sterke eiwitten en voedingsvezels. Hard Red Winter Wheat verlangt een intensieve kneding en geeft excellente bakeigenschappen en wordt in Nederland voornamelijk ingezet voor oliebollen en Noodles.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Oliebollen

Amerikaans Patent Boquet 100 %
Kleinbroodpoeder 6 %
Vruchtenbroodpoeder 2 %
Kristalsuiker 1,2 %
Zout 2 %
Gist 7 %
Water ca. 100 %

 

Vulling
Krenten 20 %
Rozijnen 10 %


Werkwijze

• Gist oplossen in lauw water ca. 35 ºC.
• Grondstoffen toevoegen en mengen tot een mooi beslag.
• Deegtemperatuur 30 ºC.
• Vulling doorroeren.

Handmatig
• Voorrijs 20 min.
• Doorslaan
• Narijs 10 min.

Dosseer
• Rijs 30 min.
• Doorslaan
• Beslag in trechter gieten.

Vervolg
• Volgerezen beslag frituren op max. 175 ºC.
• Baktijd 6 – 8 min.