Amerikaans Patent Bonanza

Amerikaans Patent Bonanza is een bloem gemalen van harde tarwe met straffe eiwitten, welke vragen om een intensieve kneding en een hoge wateropname. 

Amerikaans Patent Bonanza wordt voornamelijk ingezet voor het maken van beschuit. Uiteraard is Amerikaans Patent Bonanza ook zeer geschikt voor luxe gevuld brood, zoals stollen of ‘Twentse Krentenwegge’.

Wilt u meer informatie over dit product, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Met vriendelijke groet,
Holland Meel

Recept Beschuit

Zetsel

Amerikaans Patent Bonanza 100 %
Suiker 5 %
Gist 8 %
Water ca. 36 %

 

Einddeeg

Amerikaans Patent Bonanza 50 %
Eidooier 15 %
Glucose 12 %
Beschuitgelei 10 %
Suiker 5 %
Zout 1,2 %


Werkwijze

•  Maak zetseldeeg.
•  Overige gronstoffen toevoegen en mooi glad stevig deeg kneden.
•  Deegtemperatuur 26 ºC.
•  Afwegen, 1350 g voor 30 bollen.
•  Bolrijs ca. 20 min.
•  Verdelen en opbollen.
•  Bollen platdrukken en doppen eroverheen plaatsen.
•  Narijs ca. 60 – 70 min. (3 gaatjes vol)
•  Baktijd ca. 7-8 min.
•  De doppen direct afnemen en de beschuitbollen omdraaien.
•  Koelen en snijden.
•  Drogen op max. 180 ºC in ca. 12 min.